Common Ground

Gemeenten hebben een nieuwe, moderne, gezamenlijke informatievoorziening nodig voor het uitwisselen van gegevens. Want het huidige stelsel voor gegevensuitwisseling maakt het lastig om snel en flexibel te vernieuwen, te voldoen aan privacywetgeving en efficiënt om te gaan met data. Dat staat de verbetering van de gemeentelijke dienstverlening in de weg. Dus tijd voor een nieuwe beweging: Common Ground werd geboren, waarbij hervorming van de huidige gemeentelijke informatievoorziening, deelbaarheid, data bij de bron en vooral de burger centraal staat.

Conduction Common Ground

Wij geloven in online gemeenschappen. Wij geloven in delen, duurzaamheid en transparantie. Vanuit deze gedachte zijn we ook toegetreden tot het Common Ground initiatief van de Nederlandse Gemeenten. Binnen dit initiatief staat samenwerking en publiek eigenaarschap centraal. Sinds 3 Juli 2019 zijn wij ook toegetreden tot het groeipact Common Ground. Met het ondertekenen van dit convenant proberen wij een actieve bijdrage te leveren aan het succes van Common Ground.

Onze componenten en successen

Het Afgelopen jaar is Conduction, in partnerschap met overheidsorganisaties, als ontwikkelpartij bezig geweest met het ontwikkelen van componenten en applicaties voor Common Ground. De huwelijksplanner samen met Utrecht en ‘verhuizen’ samen met ‘s Hertogenbosch, Eindhoven en de Solviteers, zijn onze eerste projecten en daar zijn wij reuze trots op. Alle componenten en applicaties zijn open source beschikbaar en deelbaar.


Componenten overzicht


Benieuwd naar ondersteuning op een component of het ontwikkelen van uw eigen component? Dit is wat wij voor u kunnen betekenen:

Common Ground as a service

Uw gemeente wil graag aan de slag met Common Ground, of wil een Common Ground applicatie gebruiken. Maar u heeft nog geen ervaring met kubernetes en of het draaien van Common Ground applicaties? Geen probleem, we ontzorgen u van A tot Z en verzorgen zowel het beheer van uw omgevingen, certificaten als het installeren en onderhouden van componenten als applicaties. Zo bent u snel online zonder de zorgen. Wilt u later de omgeving in eigen beheer? Geen probleem, wij dragen de omgeving graag aan u over. Zo heeft u een snelle en risicoloze manier om als organisatie te experimenteren met de kracht van Common Ground.


Lees meer

Beheer en ondersteuning

Wilt u een open source component of applicatie gebruiken van Conduction, maar wilt u wel graag de zekerheid van ondersteuning en een helpdesk? Dat kan, wij bieden zowel abonnementen als strippenkaarten voor praktische en technische ondersteuning. Daarnaast kunnen wij op verzoek ook trainingen faciliteren. Zo combineert u de vrijheid van open source met de zekerheid van een contractuele beschikbaarheidsafspraak (SLA).


Advies

Bij de ontwikkelingen van onze componenten, applicaties en diensten heeft Conduction veel ervaring opgedaan met het ontwikkelen en werken volgens het Common Ground principe. Deze ervaring delen wij uiteraard graag in de vorm van documentatie en tutorials, maar is er behoefte aan meer praktische, inhoudelijke of langdurige ondersteuning, dan behoort dat zeker ook tot de mogelijkheden!.


Ontwikkeling

De afgelopen tijd heeft conduction geïnvesteerd in een proto component en proto applicatie. Die gebruikt kunnen worden om snel Common Ground development te faciliteren. Deze zijn uiteraard open source te gebruiken en kunt u hier vinden. Heeft u echter behoefte aan ondersteuning of uitvoering bij ontwikkeling dan leveren wij dat natuurlijk graag. Het ontwikkelen van Common Ground componenten en applicaties is onze kernactiviteit en we zijn altijd benieuwd hoe we u kunnen helpen uw open source droom te realiseren.


Community

Eenmaal ontwikkelde componenten moeten ook worden onderhouden en doorontwikkeld, op verzoek kan Conduction hierbij ondersteunen. Dit is een maatwerk afspraak naar behoefte, waarbij u bijvoorbeeld kunt denken aan (kleine) updates van code, veiligheidsupdates of zelfs het dragen van een gebruikersgroep.

Join!

Common Ground is voor en van iedereen. Wilt u ook bijdragen aan het succes van Common Ground, bel, mail of stuur ons een berichtje via de chat, ook voor vragen uiteraard. Wij gaan graag samen met u aan de slag!Contact

Conduction blauw past bij jou!

Ook werken of stage bij Conduction?

Wij zijn altijd op zoek naar gedreven, originele vakfanaten, pioniers en creatievelingen (to be). Voel je je aangesproken? Neem vooral contact met ons op! :)