Training basis Common Ground

Deze training is ontwikkeld voor iedere gemeente of organisatie die graag wil beginnen met Common Ground. Wil jouw organisatie starten of de volgende stap zetten met Common Ground, maar weet je nog niet zo goed wat daarvoor nodig is? Dan is deze training wat voor jou.

 Voor aanmeldingen en vragen over de training.

Inhoud van de training

Wat is Common Ground?

Tijdens de training leggen we uit wat Common Ground is, wat het doel is van Common Ground en de Common Ground principes (ontwerpprincipes). Daarna behandelen we het 5-lagen model van Common Ground en het verschil tussen componenten, API’s en logica. Ook worden de voordelen van privacy by design (security, AVG en data) doorgenomen. Als laatste worden de standaarden van Common Ground besproken, wat Haven en Kubernetes is en welke tools er zijn.

Common Ground ontwikkelingen

Er vinden nog steeds volop ontwikkelingen plaats binnen de Common Ground community. Tijdens de training bespreken we waar je deze ontwikkelingen kan volgen, zoals de verschillende app stores, welke Common Ground projecten er zijn, de Haal Centraal transitie, maar ook hoe Common Ground zich ontwikkeld buiten gemeenten.Common Ground toekomst

Omdat Common Ground nog volop in ontwikkeling is, is het van belang om ook de toekomst van Common Ground te bespreken. Hierbij kijken we naar nieuwe opkomende technologieën en veranderingen, want naast de vele voordelen zijn er natuurlijk ook uitdagingen op Common Ground.


Common Ground en jouw organisatie

Hierbij kijken we samen met jou wat jouw organisatie nodig heeft om te starten met Common Ground, of wat nodig is om de volgende stap te zetten en verder te gaan met Common Ground. We kijken welke ontwikkelingen en projecten het beste passen bij jouw organisatie en met welke andere overheidsinstanties en leveranciers samengewerkt kan worden binnen de community. Ook kijken we naar de uitdagingen die jouw gemeente heeft, zodat je eenvoudiger mee kan gaan met de Common Ground beweging.

Meet the trainers

Ruben
Matthias
Omdenker en het brein achter de techniek
Bewaker van de kwaliteit en commercieel

Ruben is een omdenker en een bouwer. Hij weet de angel van een probleem om te buigen naar een oplossing voor hetzelfde probleem. Daarbij is hij een echte bouwer, of dat nou gaat over code of een community, hij is van vele markten thuis.

Matthias kenmerkt zich door zijn sterke interesse in techniek, zijn pragmatische instelling, zijn hoge doorzettingsvermogen en zijn goede communicatieve vaardigheden. Matthias komt met ongewone oplossingen voor hardnekkige problemen.

Praktische zaken en kosten van de training

De training wordt online gegeven en duurt een halve dag. Bij iedere training zijn twee trainers aanwezig en de maximale aanwezigheid bij de trainingssessie is 5 deelnemers.

De kosten van de training zijn € 2500,- (excl. btw en voorbereidingstijd).

Op verzoek kunnen ook andere trainingen worden gegeven rondom Open Source, ‘Common Ground en overheid’.

Benieuwd naar de andere trainingen die wij geven? Bekijk ze hier

Wat weet je aan het einde van de training

  • De basis kennis van Common Ground

Het architectuurmodel
Wat API’s zijn en waarom deze worden gebruikt
Privacy by design
De standaarden
Verschillende tooling die gebruikt worden

  • Common Ground ontwikkelingen binnen en buiten de gemeente

Waar vind je de ontwikkelingen en projecten

  • Opkomende technologieën en uitdagingen
  • Hoe jouw organisatie stappen kan zetten om te beginnen met Common Ground


Contact

Conduction is een ICT bedrijf met een sterke idealistische en sociale inslag, waarbij mens en community centraal staan.

Ons kantoor bevindt zich op een geweldige plek in het centrum van Amsterdam.

Een keer langskomen of koffie drinken? Mail of bel ons. Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 bereikbaar.

[email protected]
+31 (0)85 3036840
Lauriergracht 14h
1016 RL Amsterdam
KVK: 76741850
BTW: NL860784241B01

U kunt ons kantoor bereiken met de auto of het OV.

Parkeren kan bij Q-park Marnixstraat 250, 1016 TL Amsterdam.

Wij zijn ook eenvoudig met bus of tram te bereiken vanaf Station Zuid of vanaf Centraal Station uitstappen bij de halte Elandsgracht, Rozengracht of Westermarkt. Voor meer info bekijk 9292